Aurinkopaneelit kerrostaloon

Kerrostalossa on helpointa liittää aurinkovoimala suoraan kiinteistösähköliittymään. Tämä ei millään tavalla vaikuta osakkaiden sähkönkäyttöön tai sähkösopimuksiin. On myös mahdollista asentaa asuntokohtainen aurinkovoimala, jolloin kaikille halukkaille tulee oma invertteri.

Aurinkopaneelit rivitaloon

Rivitalossa, kuten kerrostalossakin voidaan liittää aurinkovoimala suoraan kiinteistösähköliittymään, joka ei vaikuta osakkaiden sähkönkäyttöön tai heidän omiin sähkösopimuksiinsa. Myös asuntokohtainen aurinkovoimala on mahdollista asentaa, jotta kaikille halukkaille saadaan oma invertteri.

Aurinkovoimala ja takamittarointi

Takamittarointi tarkoittaa, että osakkaat luopuvat omasta sähköliittymästään. Kohteeseen voidaan rakentaa suurempi kustannuksiltaan edullisempi aurinkovoimala, jonka tuotto tulee kaikkien osakkaiden hyödyksi. Taloyhtiölle tulee yksi isompi sähköliittymä, ja verkosta ostettavan sähkön kustannus jaetaan uusien asuntokohtaisten mittareiden avulla kulutuksen mukaan. PlayGreen toimittaa laadukkaan aurinkovoimalan, tilaa mittarointimuutokset verkkoyhtiöltä ja asentaa etäluettavat asuntokohtaiset energiamittarit taloyhtiön käyttöön.

Taloyhtiöreferenssit

MTV Uutiset

Lähes energiaomavarainen taloyhtiö: ”Ei tarvita suoraa auringonpaistetta”. Kirkkonummelle on valmistumassa asunto-osakeyhtiö, jossa hyödynnetään Playgreen-aurinkoenergiaa. Aurinkopaneeleja on tavallista enemmän ja ne tuottavat sähköä taloyhtiön yhteiseen sähköverkkoon. Paneeleista saadaan taloyhtiöön sekä sähköä että lämpöä. Katso video >

  • AS Oy Espoon Olarin Toivo, 8,2kWp + takamittarointi, 2018, lue lisää >
  • AS Oy Mätästie, Helsinki, 20kWp, 2016
  • AS Oy Sundbergin Solaris, Kirkkonummi, 140kWp, 2019
  • Asgerd Summelinin Säätiö, Helsinki, 19kWp, 2020
  • AS Oy Rantatähdyke, Espoo, 10.54kWp,  2019
  • AS Oy Espoon hujoppi, Espoo, 10.54kWp,  2020
  • AS Oy Helsingin Rakuunanpuisto CS, Helsinki, 2 * 6.6kWp,  2020
  • AS Oy Helsingin Rakuunapiha CS, Helsinki, 2020

Kiinnostunut tekniikasta?

Lue lisää täällä >

OTA YHTEYTTÄ

    YritysMaatilaKotitalousTaloyhtiöEnergiavarastotLatauspisteet